Jean-Michel Nicolier
120.00 kn (15.93 €) Odabir veličine

Jean-Michel Nicolier

120.00 kn (15.93 €)

U dogovoru s obitelji i suborcima francuskog heroja Domovinskog rata, kreirali smo majicu s motivom Jean-Michela Nicoliera. Majica je 100% pamučna, a motiv je na majicu otisnut najkvalitetnijom tehnikom sitotiska što osigurava da se nikad neće isprati s majice.

Dio prihoda od prodaje majice ide u humanitarne svrhe, za udrugu “Vukovarske iskrice”.

Paket na Vašu kućnu adresu dostavlja DPD dostavna služba u roku 2-5 radnih dana.


Jean-Michel Nicolier rođen je kao Francuz, a poginuo je kao Hrvat. Osjetivši muku koju hrvatski narod prolazi, iz svoje rodne Francuske uputio se u Hrvatsku kako bi nam pomogao u obrani. Kao dragovoljac HOS-a prošao je nekoliko terena, a najpoznatiji je po svom sudjelovanju u herojskoj obrani Vukovara. Postao je tada simbol empatije, hrabrosti i požrtvovnosti, ostao je uz svoje suborce do zadnjeg dana i odbio francusku novinarsku ekipu koja mu je ponudila izvlačenje s jasnim obrazloženjem: “Vukovar je moj izbor, u dobru i zlu!”

Mučki je ubijen na Ovčari, a njegov ubojica, iako poznat javnosti, za svoj zločin nije odgovarao. Tijelo Jean-Michela i dalje nije pronađeno, stoga ova majica, osim što ima za zadaću simbolično među ljudima proširiti priču ovog francuskog dragovoljca, tu je i kao trajna opomena da rat nije gotov sve dok i posljednji roditelj ne pronađe i dostojno ne pokopa posmrtne ostatke svoga djeteta.

Uz lik Jean-Michela Nicoliera koji je kreiran prema legendarnoj fotografiji nastaloj 1991. godine u Vukovaru, u motiv je uklopljena oznaka HOS-a čiji je Jean-Michel bio pripadnik. Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje!Dio prihoda od prodaje ove majice putem web stranice Hrvatska priča donirat ćemo u korist udruge Vukovarske iskrice. S obzirom da je na majici otisnut motiv vukovarskog branitelja, smatrali smo kako je prikladno dijelom prodaje od majice podržati rad upravo vukovarske udruge, a s obzirom da hrvatski branitelji već niz godina surađuju s udrugom Vukovarske iskrice, oni su bili logičan izbor. Udruga Vukovarske iskrice okuplja i pomaže djecu i mlade sa sindromom Down i drugim teškim mentalnim oštećenjima, kao i njihovim obiteljima.

Ovim majicama tako odajemo počast onima koji su stvorili slobodnu Hrvatsku i pomažemo hvalevrijedan rad humanitarne udruge jer dobro je činiti dobro!

Dodaj u košaricu
Obriši
Sigurna online kupovina