13.5.1990.

14.00 

Majica je 100% pamučna, od fino tkanog, 185-gramskog PREMIUM pamuka, a motiv je na majicu otisnut najmodernijom tehnikom tiska što osigurava trajnost i kvalitetu.

*Trenutno prikupljamo narudžbe i krajem tjedna (oko 12.5.2023.) počinjemo s dostavom, a napravit ćemo onoliko primjeraka koliko narudžbi prikupimo kroz tjedan. Rezervirajte svoju majicu na vrijeme!


Ova majica posvećena je legendarnoj, nikad odigranoj utakmici Dinama i Crvene zvezde koja je prekinuta nakon velikosrpskog divljanja Delija i tadašnje milicije i za mnoge je Domovinski rat počeo upravo na taj dan. Znamo kako su mnogi navijači svih hrvatskih klubova svoje klupske boje ratnih devedesetih zamijenili uniformama pobjedničke Hrvatske vojske i na tome smo im vječno zahvalni. U legendu se tada upisao i kapetan Zvonimir Boban koji je udario milicajca i tako postao jedan od simbola otpora komunističkom režimu. Dizajn je upotpunjen citatom još jedne legende Dinama i hrvatskog sporta, pokojnog Zlatka (Cice) Kranjčara koji je rekao sljedeće:

“13. svibnja dio je točke na i generacije 1990. koja je u sebi nosila revolt, a protiv tadašnjeg režima. Toga dana dala je poticaj stvaranju hrvatske države.”Jezgru dizajna čini crtež Zvonimira Bobana koji simbolički svojim udarcem milicajca razbija komunistički režim, a za crtež je zaslužan umjetnik kojega možete pronaći na instagramu pod nadimkom sbdechec i ovim putem mu zahvaljujemo što nam je ustupio crtež kojeg smo obradili kako bismo simbolički obilježili ovaj mnogim Hrvatima važan datum u stvaranju Domovine!

More options
Obriši